Piatră de temelie pentru biserica românească din Chivasso – Italia

Piatra de temelie a primei biserici ortodoxe române din regiunea Piemonte, Italia, a fost sfințită, marți, 1 mai, la Parohia ‘Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica’, din Chivasso, păstorită de părintele Nicolae Vasilescu, informează Ziarul Lumina.

La acest moment solemn, precedat de Sfânta Liturghie, a participat PS Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, având ca oaspete de seamă pe ÎPS Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei, care a însoțit și a adus spre închinare, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, moaște ale Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica. În fruntea delegației de la Mănăstirea Cernica s-a aflat părintele stareț Maxim, însoțit de alți preoți. Acesta a adus în dar parohiei de la Chivasso un veșmânt cu care au fost îmbrăcate moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe.

Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților civile și religioase din orașul Chivasso, al căror aport generos la achiziționarea terenului și a aprobărilor pentru edificarea locului de cult a fost și este de importanță fundamentală.

Comentarii Facebook


Știri recente