Piatră de temelie pentru biserica Parohiei Leipzig

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a sfinţit duminică, 2 august, piatra de temelie pentru biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Leipzig, Germania, informează „Ziarul Lumina”.

După ce a fost primit cu bucurie în mijlocul credincioşilor, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pentru Iulia, al patrulea copil al familiei preotului Ioan Forga, parohul Parohiei `Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Leipzig. La final, Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul împreună cu preoții slujitori și credincioșii prezenţi au pornit într-o procesiune către locul unde se va amenaja noua biserică a parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a făcut mai întâi o comparație între botezul unui copil și slujba punerii pietrei de temelie pentru o viitoare biserică. `Așa cum jertfa părinților pentru educația și creșterea creștină a copilului se accentuează după Taina Sfântului Botez, tot așa și dăruirea și angajamentul credincioșilor unei parohii cresc după ce se pune piatra de temelie pentru noua biserică”, a explicat Preasfinţitul Părinte Sofian. La final, ierarhul i-a felicitat și încurajat pe toți credincioșii parohiei, atrăgându-le aten­ția asupra importanței lucrării de zidire a bisericii, atât pentru viața lor duhovnicească, cât și pentru viitorul generațiilor următoare. Referindu-se la viața duhovnicească în general, PS Sofian Braşoveanul a vorbit apoi despre spiritualitatea poporului român, care este legată mai ales de viața liturgică, ce are în centru slujbele săvârșite în biserică. În acest sens, Preasfinţia Sa a insistat asupra pericopei evanghelice despre înmulțirea pâinilor și a peștilor, citită în cadrul Sfintei Liturghii, care este o pregustare a jertfei euharistice. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe toți credincioșii să se străduiască şi să se pregătească pentru primirea Sfintei Euharistii. Alături de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul au mai slujit preoții Ioan Forga, Daniel Alin Ionică și diac. Mihai Octavian Ilaș.

Noua biserică va fi amenajată în cadrul unui edificiu deja ridicat. `Complexul parohial din Leipzig a fost achiziționat în luna februarie 2015, cu binecuvântarea Înalt­preasfinţitului Părinte Serafim, care a susținut cu foarte multă dăruire întregul proces de cumpărare (început în luna octombrie 2014) și amenajare a clădirilor (începută în luna februarie 2015). Din mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, credincioșii din Leipzig speră să finalizeze în acest an renovarea acoperișului, zidirea turnului-clopotniță, instalarea sistemului de încălzire prin pardoseală și renovarea fațadei viitoarei biserici, pentru a putea cât mai curând sluji în viitorul sfânt locaș”, a declarat pr. paroh Ioan Forga.

Comentarii Facebook


Știri recente