Piață volantă: Sibienii pot cumpăra produse tradiționale din curtea bisericii

Universitatea „Lucian Blaga”, prin Facultatea de Științe Agricole, și Grupul Agrointeligența au inițiat la Sibiu Proiectul „Piața volantă din curtea bisericii”.

Prima ediție s-a desfășurat, ca proiect pilot, în decembrie 2021, în curtea Bisericii „Sf. Nicolae”-Turnișor din Sibiu. Duminică, 23 ianuarie 2022, piața volantă a fost organizată din nou, de această dată la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Șelimbăr.

Piața se ține duminica, după ora 11:00. Momentan se poartă discuții cu patru parohii la care piețele volante să se țină succesiv.

20 de producători locali au expus duminică în curtea bisericii din Șelimbăr o ofertă de sezon de legume și fructe proaspete, preparate din lapte și din brânză obținute după rețete locale și nu numai.

„Proiectul (…) are un scop social-filantropic, respectiv susținerea persoanelor nevoiașe, accesul persoanelor în vârstă la produse tradiționale proaspete direct de la sursă, precum și susținerea micilor producatori”, a explicat pe pagina personală de Facebook parohul din Șelimbăr, Pr. Ovidiu Ioan.

Patru dintre producătorii locali care vând la „Piața volantă din curtea bisericii” sunt studenți la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din Sibiu, menționează organizatorii.

Sursă foto: Facebook / Ovidiu Ioan

Comentarii Facebook


Știri recente