Piața Mare Sibiu | Peste 2000 de absolvenți au participat la Festivitatea „Gaudeamus”

Peste 2000 de absolvenți ai Universității Lucian Blaga și ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu au sărbătorit finalizarea cursurilor de licență. Festivitatea Gaudeamus, ajunsă la cea de-a șasea ediție, a avut loc miercuri, 24 mai 2017, în Piața Mare.

La festivitate au participat cei doi rectori, profesorul Ioan Bondrea și generalul Ghiță Bârsan, prefectul Lucian Radu, Marcel Luca, Vicepreședintele Consiliului Județean, viceprimarul, prorectorii, decanii, cadrele didactice și rudele studenților.

În cadrul discursului său, rectorul Universității Lucian Blaga a evidențiat importanța momentului absolvirii unei noi generații de studenți, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Am petrecut împreună clipe frumoase și vine o vreme când trebuie să tragem o linie și să adunăm. Astăzi este vremea să tragem cu toții o linie și să ne bucurăm că sub această linie stă suma tuturor evenimentelor, trăirilor, sentimentelor și bucuriilor. Ne mândrim cu dumneavoastră și prin dumneavoastră trăiește și universitatea noastră, a spus Ioan Bondrea.

La rândul său, generalul Ghiță Bârsan a transmis un mesaj de felicitare și de încurajare absolvenților celor două instituții de învățământ universitar.

Aveți încredere în dumneavoastră și duceți mai departe tradiția orașului Sibiu, duceți mai departe meseria pe care ați urmat-o. M-am întrebat care este diferența dintre absolvenții celor două universități și am ajuns la concluzia că, din punct de vedere universitar, sunteți toți la fel de buni și de aceea avem încredere în dumneavoastră, a precizat generalul Ghiță Bârsan.

Reprezentanții facultăților din cadrul celor două universități au transmis mesaje din partea absolvenților și au predat cheia următoarei generații de studenți. Facultatea de Teologie Ortodoxă  Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a fost reprezentată de un grup de studenți și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente