PF Teoctist – Patriarhul BOR face apel la preoti sa inalte rugaciuni pentru contenirea ploilor.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a facut astazi un Apel catre ierarhii, preotii si credinciosii ortodocsi, ca incepand cu Duminica Floriilor si pana in Duminica Tomii, in fiecare biserica sa se inalte rugaciuni pentru contenirea ploilor si sa se organizeze colecte in bani destinate ajutorarii familiilor ramase fara adapost, se arata intr-un Comunicat remis Presei de Patriarhia Romana.

Biserica Ortodoxa Romana impartaseste suferintele celor care, in urma ploilor abundente si a revarsarilor de ape in intreaga tara, indeosebi in Banat, si-au pierdut agoniseala

de o viata.

Apel la rugaciune si fapta buna

Impartasind suferintele fgratilor si surorilor noastre, care, in urma ploilor abundente si a revarsarilor de ape in intreaga tara, indeosebi in Banat, si-au pierdut agoniseala de o viata, cu frateasca dragoste, facem apel catre ierarhii, preotii si credinciosii Sfintei noastre Biserici, cunoscandu-le sensibilitatea si bunavointa aratata si in alte imprejurari asemanatoare, ca de la Duminica Floriilor si pana la Duminica Tomii in fiecare biserica sa se inalte rugaciuni pentru contenirea ploilor si sa se organizeze colecte in bani destinate ajutorarii familiilor ramase fara adapost si cele necesare vietii.

Rugam ierarhul locului sa randuiasca cu dreapta chibzuiala repartizarea sumelor colectate pentru ajutorarea familiilor sinistrate din eparhia sa, tinand cont ca Banatul este regiunea cea mai grav afectata de inundatii.

Fata de gravitatea pagubelor, orice contributie a noastra este si un dar de suflet, inmultind in felul acesta foloasele rugaciunii si postului din aceste zile cu fapta de ajutorare a semenilor nostri greu incercati, luand aminte la cuvintele Sfantului Apostol Pavel care spune: Pe cel ce da de buna voie il iubeste Dumnezeu. (II cor. 9,7)’.

Avand nadejdea ca Bunul si Milostivul Dumnezeu, parintele nostru al tuturor, ne va ajuta sa depasim aceste clipe grele pentru multi frati ai nostri, va incredintam pe toti de dragostea si rugaciunile noastre.

Prea Fericitul Parinte Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente