PF Ioan al Antiohiei: Hristos va avea milă de noi și nu ne va părăsi

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea al Antiohiei și al Întregului Orient a transmis recent o nouă scrisoare pastorală, informează orthodoxie.com. Preafericirea Sa îi încredințează pe păstoriții săi că Mântuitorul Iisus Hristos va avea milă de ei și nu îi va părăsi, întrucât El simte foamea, setea și tristețea lor.

Patriarhul semnalează că războiul care are loc în Siria este al altora și servește numai celor puternici din lume. Conflictul militar le-a distrus pământul, ucis o parte dintre cetățeni, iar pe ceilalți i-a trimis în exil.

În mesajul său au fost reamintiți și cei doi ierarhi răpiți de mai bine de 4 ani: Mitropolitul Boulos Yazigi al Alepului și Episcopul Youhanna. În urma numeroaselor eforturi depuse, împreună cu organizațiile internaționale, cei doi ierarhi nu au fost găsiți până acum.

Mai departe, Patriarhul Antiohiei menționează că le oferă ajutor celor care au nevoie și face eforturi constante pentru a stopa războiul și a le garanta tinerilor un viitor luminos.

Printre rezultatele misiunii sale din ultimii ani se numără înființarea Centrului de informare antiohiană, a postului de radio Vocea Harului, precum și consolidarea relațiilor cu Bisericile Ortodoxe surori, a mai precizat PF Ioan.

Întâistătătorul își încheie scrisoarea prin mai multe îndemnuri și le cere credincioșilor din Biserica Antiohiei să Îl roage pe Mântuitorul Hristos să nu părăsească în timpul furtunii corabia Bisericii.

Foto credit: Agenția de știri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente