Peste 700 de tineri au elogiat la ITO Brașov satul tradițional românesc

Peste 700 de tineri din judeţele Braşov şi Sibiu au participat în perioada 16-18 august 2019 la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov, unde au elogiat satul tradițional românesc.

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Anului Omagial al satului românesc în Patriarhia Română, sub genericul „Credință, tradiție, tinerețe”, informează Mitropolia Ardealului.

Deschiderea oficială a avut loc vineri de la ora 18:00 în Piaţa Unirii din Braşov, loc în care tinerii au intonat îmnul întâlnirii.

Apoi, au fost rostite mai multe cuvinte de Bun venit.

Seara s-a încheiat cu o procesiune a tinerilor deschisă de fanfara și detașamentele purtătoare de făclii ale Jandarmeriei din Brașov.

Participanţii au pornit din Șcheii Brașovului şi s-au oprit pentru rugăciunea de seară la Biserica „Bunavestire”.

Sâmbătă au avut loc mai multe dezbateri pe trei teme majore:

  • Satul – nevoia omului de rădăcini/ înrădăcinare;
  • Este orașul opusul satului?
  • Românul – identitate și actualitate

În a doua parte a zilei Pr. Conf. Constantin Necula le-a vorbit tinerilor despre viața țăranilor români de altădată, în care credința și cultura ocupau locurile fruntașe, şi le-a răspuns la întrebările care i-au fost adresate.

Evenimentul a culminat cu Sfânta Liturghie oficiată duminică de Mitropolitul Laurenţiu la Centrul de Tineret de la Tărlungeni care a fost sfinţit chiar în acea zi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…