Peste 700 de tineri au elogiat la ITO Brașov satul tradițional românesc

Peste 700 de tineri din judeţele Braşov şi Sibiu au participat în perioada 16-18 august 2019 la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov, unde au elogiat satul tradițional românesc.

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Anului Omagial al satului românesc în Patriarhia Română, sub genericul „Credință, tradiție, tinerețe”, informează Mitropolia Ardealului.

Deschiderea oficială a avut loc vineri de la ora 18:00 în Piaţa Unirii din Braşov, loc în care tinerii au intonat îmnul întâlnirii.

Apoi, au fost rostite mai multe cuvinte de Bun venit.

Seara s-a încheiat cu o procesiune a tinerilor deschisă de fanfara și detașamentele purtătoare de făclii ale Jandarmeriei din Brașov.

Participanţii au pornit din Șcheii Brașovului şi s-au oprit pentru rugăciunea de seară la Biserica „Bunavestire”.

Sâmbătă au avut loc mai multe dezbateri pe trei teme majore:

  • Satul – nevoia omului de rădăcini/ înrădăcinare;
  • Este orașul opusul satului?
  • Românul – identitate și actualitate

În a doua parte a zilei Pr. Conf. Constantin Necula le-a vorbit tinerilor despre viața țăranilor români de altădată, în care credința și cultura ocupau locurile fruntașe, şi le-a răspuns la întrebările care i-au fost adresate.

Evenimentul a culminat cu Sfânta Liturghie oficiată duminică de Mitropolitul Laurenţiu la Centrul de Tineret de la Tărlungeni care a fost sfinţit chiar în acea zi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente