De la începutul anului peste 6000 de creștini au fost uciși în Nigeria

De la începutul anului 2018 în Nigeria au fost uciși peste 6000 de creștini, majoritatea lor fiind copii, femei și persoane vârstnice.

Informațiile au fost prezentate într-un comunicat de presă al Asociației Creștinilor din Nigeria în care se menționează că „aceste atacuri urmăresc epurarea etnică, acapararea patrimoniului creștinilor și expulzarea cu forța a acestora departe de pământurile lor strămoșești”.

Ultimul incident a avut loc săptămâna trecută când „peste 200 de persoane au fost ucise cu brutalitate, iar bisericile distruse fără nici un fel de intervenție a serviciilor de securitate”.

Asociația Creștinilor a precizat că asasinii sunt „eliberați fără a fi pedepsiți” de guvernul nigerian, care descrie atacurile ca pe o „confruntare între agricultori și păstori”.

La sfârșitul documentului se menționează că „islamiștii din Nigeria urmăresc să transforme țara întru-un stat islamic și să înlocuiască democrația cu legea islamică Sharia”.

Foto credit: Cristian Today

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…