Peste 30.000 de credincioși au mers la Nea Makri de ziua Sfântului Efrem: VIDEO

Mii de credinciosi la sarbatoarea Sfantului Efrem cel Nou de la Nea Makri

Potrivit surselor din presa grecească, peste 30.000 de credincioși au participat la manifestările religioase de la Mănăstirea Nea Makri cu ocazia sărbătorii Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, făcătorul de minuni.

La hramul mănăstirii din data de 5 mai a participat un grup de 100 de credincioși români veniți în pelerinaj prin intermediul Agenției Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Sfânta Liturghie a fost oficiată sâmbătă de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Messinia, care i-a avut coliturghisitori pe Mitropoliții Timotei de Thessaliotida, Constantin de Megara și Chiril de Kifisia, Amarousion și Oropous.

În omilia sa, Mitropolitul Hrisostom de Messinia a făcut referire la modul în care Cuviosul Efrem a devenit adevărat prieten al lui Hristos.

„Sfinții se încred în Dumnezeu și îi oferă totul. Această dispoziție de jertfă și ofrandă a fost evidentă încă de la primii pași din viața Sfântului pe care îl cinstim”, a spus la liturghia de sâmbătă Mitropolitul Messiniei.

„Biserica este modul și locul în care omul poate să găsească autenticitatea etosului său și modul drept și corect de viețuire”, a adăugat Mitropolitul Hrisostom.

racla cu moastele sfantului cuvios efrem cel nou
Racla cu moaștele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou de la Nea Makri. Foto: Bogdan Zamfirescu / Doxologia

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o procesiune în interiorul mănăstirii la locul descoperirii sfintelor moaște ale Sfântului Efrem și la copacul unde a suferit martiriul.

Sfântul Efrem cel Nou a fost trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în luna mai 2014, la trei ani după ce Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului a aprobat propunerea de canonizare a Noului Mucenic Efrem din Nea Makri venită din partea Bisericii Greciei.

Foto: Mitropolia de Kifisia

Comentarii Facebook


Știri recente