Hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ședința de lucru din 22 mai 2014, care a avut loc la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât:

– Înscrierea în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, canonizat de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, cu ziua de prăznuire la 5 mai.

– La propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.

Născut în anul 1963 în localitatea Hârbovăț, raionul Anenii Noi din Republica Moldova, părintele arhimandrit Antonie Telembici a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Chișinău și Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași (1994). Din anul 1995 și până în prezent, părintele Antonie Telembici aîndeplinit responsabilități administrative, misionare, culturale și mediatice în Mitropolia Basarabiei.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente