Peste 2000 de sibieni au primit Lumina Sfântă a Învierii

Peste 2000 de credincioși au venit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu în noaptea de Înviere pentru a primi Sfânta Lumină de la Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din soborul slujitor au făcut parte: cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, precum și slujitori ai lăcașului de cult.

După slujba Învierii au fost oficiate Utrenia și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Timotei Popovici.

La final, Mitropolitul Ardealului le-a transmis celor prezenți un mesaj de binecuvântare, alături de urările specifice acestui mare praznic al creștinătății.

Praznicul Învierii este o zi de bucurie, de încununare a ostenelilor noastre din timpul postului, dar în același timp și o zi de lumină, o lumină pe care să o luăm și să o ducem cu noi să ne lumineze cărările vieții noastre, dar mai ales sufletele noastre. Am făcut o noapte de priveghere, dar nu degeaba pentru că am luat acum binecuvântare. Vă dorim tuturor sărbători fericite, sănătate, iar această bucurie a Învierii să nu piară niciodată din inimile noastre, a spus ierarhul.

***

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit pâinea și vinul cunoscute sub denumirea de paști. Acestea au fost împărțite credincioșilor prezenți.

 

Comentarii Facebook


Știri recente