Peste 130 de cercetaşi ortodocşi români au participat la Cisnădioara Summer Camp

Timp de o săptămână peste 130 de cercetaşi ortodocşi români au participat la Cisnădioara Summer Camp, tabără organizată în perioada 22-28 iulie.

Tinerii participanţi fac parte din Centrul Local Sfântul Nicolae Bucureşti al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, iar pe toată perioada şederii au desfăşurat activităţi specifice cercetăşiei.

„Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia”.

„Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare”, se menţionează pe site-ul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

În program au fost cuprinse înnoptarea în mijlocul naturii la cort, vizitarea lăcaşurilor de cult, dialogul cu oamenii, trasul cu arcul, jocuri pe echipe, formarea unor deprinderi gastronomice, etc.

De asemenea, tinerii au vizitat Muzeul Astra unde au participat la ateliere de sculptură, încondeiere ouă, pictură pe sticlă, iar o zi din program a fost dedicată unui traseu pe munte.

Astfel de evenimente au loc anual, iar cercetaşii obişnuiesc ca în fiecare sărbătoare care coincide cu perioada de desfăşurare să participe la Sfânta Liturghie.

Un alt obicei respectat este acela ca fiecare masă şi fiecare zi să înceapă şi să se încheie cu rugăciune.

Pe site-ul Organizaţiei de cercetaşi se evidenţiază misiunea cercetăşiei în societatea românească: de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Foto credit: C. L. Sfântul Nicolae Bucureşti al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României

Comentarii Facebook


Știri recente