Peste 100 de specialiști au participat la Conferința națională Familia în societatea contemporană

La Iași s-a desfășurat în 6 iulie 2019 cea de-a șasea ediție a Conferinței naționale „Familia în societatea contemporană” sub genericul „Fiecare asistent social este un COPIL și are o FAMILIE”.

Cei peste 100 de specialiști din domeniul social din toată țara care au participat la eveniment au analizat problemele actuale cu care se confruntă instituția familiei și au identificat soluții care să prevină excluziunea socială a membrilor ei.

Una dintre temele abordate a fost migrația, fenomen care afectează familia românescă.

Conform ultimului raport din 2018 al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție(ANPDCA) numărul copiilor care au unul sau ambii părinți plecați în străinătate a ajuns la 92.027.

„Ne dorim să atragem atenția asupra provocărilor cu care familia se confruntă în societatea contemporană și să identificăm soluții comune pentru promovarea relațiilor umane, care conferă cadrul necesar funcționalității optime a familiei și a societății în ansamblul ei”, a declarat la finalul conferinței Roxana Necula, președintele Sucursalei Teritoriale Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Evenimentul a fost organizat de  Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Vezi și Efectele migraţiei asupra familiei vor fi discutate în conferinţă la Iaşi

Foto credit: CNASR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente