Personalităţile marcante ale Marii Uniri au fost omagiate la Bocşa

Personalităţile bănăţene care au avut o contribuţie remarcabilă în realizarea Marii Uniri au fost comemorate marţi la Bocşa în cadrul conferinţei clericilor din oraş.

Întrunirea a debutat cu un Te Deum şi o slujbă de pomenire a celor care au luptat pentru dezideratul unirii, între aceştia remarcându-se protopopul Mihail Gașpar.

Evenimentul s-a desfăşurat în Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt”, unde a slujit protoiereul Gaşpar, şi a fost prezidat de Episcopul Lucian al Caransebeşului.

„Am ascultat astăzi două referate ce se pliază pe tematica anului centenar, și care au fost foarte bine alcătuite și structurate. Preoții au fost foarte interesați, au adresat întrebări și, bineînțeles, au fost foarte multe discuții, de aceea credem că vom pleca mai îmbogățiți la casele noastre din punct de vedere teologic”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Referatul care a marcat anul omagial al unității de credință și de neam s-a intitulat „Curente filozofice și ideologii politice – impactul lor asupra credinței și vieții religioase” și a fost susținut de părintele Alin Muntean de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina.

Părintele Daniel Crecan de la Parohia Gherteniș a prezentat referatul dedicat anului omagial intitulat: „Protopopul Mihail Gașpar și mișcarea unionistă din protopopiatul Bocșei”.

La final au fost discutate și câteva probleme administrative cu privire la misiunea pe care o au preoții ce formează Protopopiatul Reșița, precum și dificultăți pe care le întâmpină în parohii.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente