Persoane vârstnice din medii diferite s-au întâlnit la Mănăstirea Pissiota în contextul Anului omagial 2023

Un eveniment organizat luni la mănăstirea prahoveană Pissiota a reunit mai multe categorii de persoane vârstnice: preoți pensionari, persoane private de libertate și beneficiari ai căminului de bătrâni din apropiere.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, a continuat cu oferirea unor daruri și cu o masă comună.

Au slujit preoți de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor împreună cu clerici pensionari din protoieriile Ploiești Nord și Ploiești Sud. Unul dintre preoții pensionari a rostit predica în cadrul slujbei.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

La slujbă au participat unsprezece persoane în vârstă de peste 60 de ani deținute la Penitenciarul Ploiești. Persoanele private de libertate au fost însoțite de preotul Constantin Rădulescu, slujitor la capela instituției.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Activitatea a avut loc în contextul Anului omagial 2023 și a fost organizată de Protoieria Ploiești Sud, în colaborare cu paraclisul Spitalului General C.F. Ploiești, cu Mănăstirea Pissiota și cu preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

„A fost o întâlnire prietenească și un moment de rugăciune și de aducere aminte de cei care nu mai sunt printre noi”, a declarat preotul Mihăiță Stroe, protoiereul protopopiatului Ploiești Sud.

„Încercăm să ne îngrijim de cei aflați la o vârstă mai înaintată, care însă poate fi și o vârstă a înțelepciunii. Prin rugăciune în Biserică, alături de preoți, cei bătrâni pot simți dragostea și bunătatea lui Dumnezeu”, a adăugat părintele Alin Gabriel Nica, coordonatorul preoților de caritate din eparhie.

Constanța Ianolide, soția scriitorului Ioan Ianolide are aproape 100 de ani. Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Printre persoanele îngrijite la centrul social din apropierea Mănăstirii Pissiota se află soția, dar și fiica scriitorului Ioan Ianolide, mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste.


Anul 2023 a fost proclamat drept Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română.

Pentru mai multe imagini de la eveniment accesează Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente