Persoane private de libertate îi îndeamnă pe tineri să nu comită infracţiuni, într-o serie de interviuri Radio Reîntregirea

Radio Reîntregirea a iniţiat o campanie de prevenție a comiterii de infracțiuni prin intermediul unor interviuri cu mai mulţi deținuți din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud.

Poveştile de viaţă ale persoanelor privare de libertate care regretă faptele comise sunt adevărate lecţii pentru societatea românească.

„Materialele acestea prezintă impactul pe care îl are comiterea de infracţiuni penale şi consecinţele pe care le pot avea”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Adrian Lazăr, Directorul Radio Reîntregirea.

Adrian Lazăr a precizat că aceste emisiuni au un caracter padagogic deoarece publicul conştientizează ce implicaţii pot avea anumite fapte săvârşite, uneori şi în necunoştinţă de cauză, în contextul unui anturaj nepotrivit.

Interviurile reprezintă un mare câştig atât pentru public, care învaţă din greşelile aproapelui, dar şi pentru cei din penintenciar.

„Pentru persoanele private de libertate sunt foarte importante aceste dialoguri pentru că au avut posibilitatea să îşi facă cunoscute poveştile şi să dea sfaturi tinerilor care i-au ascultat. Ei simt nevoia să se facă auziţi, să combată ceea ce au făcut”.

„Ei doresc să transmită celor din libertate să aibă foarte mare grijă la anturaj, la acţiunile pe care le săvârşesc într-un context sau altul pentru că pot avea urmări pe care nu şi le imaginează”.

Dialogurile purtate sunt adevărate mărturisiri de căinţă ale persoanelor încarcerate.

„Lacrimile sunt foarte multe, nici nu mai ţin minte şirul lor după ce au realizat ce au făcut şi cât au suferit de pe urma faptelor”, a declarat Directorul Radio Reîntregirea.

Primele cinci emisiuni au fost difuzate în fiecare zi de luni, de la ora 17.00, începând cu data de 29 iulie 2019, însă datorită feedbackului pozitiv primit proiectul continuă.

„Seria de cinci interviuri este doar începutul colaborării noastre cu penitenciarul de maximă siguranţă – Aiud. Urmează o altă serie de interviuri care va fi realizată luna viitoare”, a precizat Adrian Lazăr.

Interviurile au fost realizate de către doamna Maria Ureche, colaborator al postului Radio Reîntregirea.

Materialele au fost difuzate în cadrul emisiunii „Legislație și Societate”.

Comentarii Facebook


Știri recente