Persecuțiile împotriva creștinilor s-au agravat în pandemie

Peste 340 milioane de creștini au fost „puternic persecutați” în 2020, iar fenomenul a fost agravat de pandemia de coronavirus, a anunțat săptămâna trecută Portes Ouvertes, partenerul francez al organizației Open Doors International.

Raportul din 2019 al aceleiași organizații descoperise 260 milioane de creștini persecutați la nivel global. Organizația monitorizează toate incidentele, de la „opresiunea zilnică discretă” până la „violențele cele mai grave”.

„Minoritățile creștine persecutate s-au confruntat cu violențe fără precedent și o discriminare mai mare. Pandemia de COVID-19 a amplificat tendințele pe care le observăm de mai mulți ani”, apreciază Portes Ouvertes, care realizează un index anual al persecuțiilor creștinilor din 50 de țări cu grad ridicat de risc.

Cei mai persecutați creștini sunt în Africa Subsahariană, de unde provin peste 90% din creștinii uciși la nivel global pentru religia lor.

Pe de altă parte, numărul de biserici atacate s-a înjumătățit (4.488, față de 9.488 în 2019). China este de departe țara cu numărul cel mai mare de biserici atacate, chiar dacă în scădere (3.088, față de 5.576 în 2019), urmată de Nigeria.

În Coreea de Nord, credința în Dumnezeu rămâne o crimă împotriva regimului și reprezintă un motiv suficient pentru a trimite o persoană într-un lagăr de muncă forțată, anunță organizația.

Alte țări unde creștinii sunt oprimați sunt Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria, India, Irak și Siria.

Open Doors International este o rețea mondială de ONG-uri creștine activă în 60 de țări. Organizația oferă sprijin spiritual, moral și umanitar creștinilor persecutați.

Foto credit: Facebook / Open Doors

Comentarii Facebook


Știri recente