Perioada în care facem Rai: Primim Darul, oferim Darul, devenim daruri

În fiecare post, Basilica.ro se recomandă ca tovarăș de drum care vă invită să descoperiți diverse poteci spre Rai. În acest Post al Nașterii Domnului, îndemnul nostru este #ÎnDarSăDați.

„În dar aţi luat, în dar să daţi” (Matei 10:8).

Primim Darul

Ai auzit de „spiritul Crăciunului”? Este expresia care reflectă o percepție, superficială poate, a uriașei binecuvântări pe care o retrăim: Nașterea Domnului.

Acum ne amintim că Dumnezeu a dăruit umanității pe Unicul Său Fiu. „Dumnezeu-Fiul devine Om-copil”, cum sublinia Patriarhul într-un mesaj pastoral.

Prin asumarea trupului omenesc, Fiul lui Dumnezeu a asumat întreaga umanitate căzută prin păcatul lui Adam. El a venit să ne răscumpere, noi L-am primit într-o iesle. Ne-a arătat iubire nespusă, ne-a dăruit cuvinte veșnice, vindecări și minuni, iar noi L-am răstignit.

Ce alt răspuns să ai la atâta dragoste dacă nu măcar simpla imitare? Cum să primim Darul fără să dăruim?

Oferim Darul

La îndemnul Bisericii, creștinii încearcă să fie mai buni în această perioadă. Cântă și vestesc tuturor Nașterea Domnului, împart bucurie și celor mai puțin fericiți, își oferă daruri unii altora, fac diferite acte filantropice (filantropia, gr = iubire de oameni).

Practic, îi imităm pe cei trei magi venind către semenii în care Îl vedem pe Însuși Hristos cu diferite forme de aur, smirnă sau tămâie.

Poți să-i spui „luna cadourilor”, dar mai bine o transformi în „postul dăruirii”, pentru că ai ocazia să faci mai mult decât să dăruiești.

Devenim daruri

Cei care se scuză că nu au ce dărui, se acuză. Pentru că darurile care costă doar bani sunt cele mai ieftine. Cel mai de preț este darul în care pui suflet.

Știi că sufletul tău face mai mult decât tot aurul, smirna și tămâia din lume. Dăruiește-l Domnului și „celor mai mici ai Lui”. Fii tu darul!

Lumea trece prin atâtea frici și griji. O vorbă bună, o rugăciune sau o încurajare poate salva un om. Iar o pâine dăruită cu drag satură și trupul și sufletul.

„Nu trebuie să dai vaca! Nu ţi-a cerut Dumnezeu vaca, niciodată! Ferească Dumnezeu! Nici viţelul. Da’ sticla de lapte trebuie s-o dai!”
– Părintele Cleopa Ilie

#ÎnDarSăDați

Sub eticheta #ÎnDarSăDați vom descoperi împreună, în continuare, atât pe basilica.ro, cât și pe rețelele de socializare, numeroase daruri de suflet: sfaturi pentru acest post, recomandări de lectură, Factbox-uri despre Nașterea Domnului, colinde, dar și campanii sociale, ocazii de a dărui sau exemple constructive de ajutorare a semenilor.

Poți contribui și tu la campania noastră de încurajare a dăruirii. Postează cu eticheta #ÎnDarSăDați ceea ce vrei să transmiți.

Vezi și: Mic dicționar pentru Postul Crăciunului

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente