Performanţe educaţionale la Școala „Sfinții Trei Ierarhi“

În semestrul al II-lea al anului școlar 2014 – 2015, Școala gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi” din București a desfăşurat activități școlare şi extrașcolare diversificate, specifice cerințelor particulare ale fiecărui nivel de studiu, şi a înregistrat rezultate semnificative la mai multe concursuri şcolare, informează Ziarul Lumina.

În anul 2014-2015 au fost șolarizați la această instituție de învăță­mânt privată din Capitală 150 de elevi de la clasa 0 până la clasa a 8-a. Elevii Școlii gimnaziale „Sfinții Trei Ierarhi” au fost încurajați să participe la toate consursurile școlare care au fost organizate de această instituție. Atât membrii comisiei de organizare, cât și celelalte cadre didactice ale școlii au promovat concursurile și au pregătit elevii pentru a obține perfor­manțe. La nivelul școlii s-au constatat, ca de obicei, o participare numeroasă a elevilor la concursuri, o bună pregătire precum și o bună coordonare în elaborarea subiectelor și în supravegherea copiilor, respectiv, evaluarea lucrărilor de către profesori și recompensarea celor merituoși.

Rezultatele obținute au fost bune și încurajatoare. Elevii Școlii „Sfinții Trei Ierarhi” au participat la următoarele concursuri de matematică: „Comper”; „Cangurul”; la Concursul Inter­național Noetic; la Concursul „Evaluare în Educație”. De asemenea, un mare interes au generat și următoarele competiții școlare: Concursul interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”; Concursul de creație „Muzica: artă, știință, emoție…”.

Școala gimnazială a încheiat în cursul anului școlar mai multe proiecte și parteneriate școlare cu instituții importante. Astfel, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Sectorului 1 București, s-au derulat trei proiecte edu­caționale municipale: „Elevii noștri citesc”; „Popas de educație și învățătură”; „Întâmplări din ghiozdanul meu”. Cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” și cu Biserica „Sfântul Nicolae”- Ghica, paraclis universitar, a fost încheiat proiectul „Inimi deschise salvează vise”, care a fost inclus și în Concursul național de miniproiecte filantropice „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” organizat de Patriarhia Română. În cadrul acestui proiect au fost desfășurate activități de colectare a donațiilor, organizare a două târguri cu vânzare, achizi­ționare a unor obiecte pentru spital. Pentru stimularea elevilor cu înclinații muzicale, Școala „Sfinții Trei Ierarhi” a încheiat proiectul cultural „Concert de muzică cultă românească interpretată de elevi, în cinstea zilei naționale a României”, împreună cu Școala gimnazială de arte „Iosif Sava” și Școala superioară comercială „N. Kretzulescu”. Împreună cu Școala gimnazială „Alexandru Costescu” a fost demarat proiectul de parteneriat educațional „Inspirați din audiția muzicală. Muzica: artă, știință, emoție…”. De asemenea, au fost încheiate protocoale de colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române, cu Biserica „Sfântul Nicolae”- Ghica, paraclis universitar, și un contract de parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni. Elevii școlii au participat în cursul anului școlar la numeroase activități nonformale dintre care amintim vizite și excursii, serbări școlare, ateliere și expoziții.

Comentarii Facebook


Știri recente