Pentru conștientizarea violențelor asupra creștinilor, mai multe clădiri reprezentative au fost iluminate în roșu

Pentru conștientizarea violențelor asupra creștinilor, mai multe clădiri reprezentative din Capitală, și nu numai, au fost iluminate în roșu marți seară, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni.

Data de 16 august este, din 2020, „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”.

Potrivit legii pentru declararea acestei zile se iluminează în roșu, între orele 20:00-24:00, clădirile Parlamentului și Guvernului României, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia.

Ca și în anii precedenți, mai multe biserici și mănăstiri din Arhiepiscopia Târgoviștei s-au alăturat acestei inițiative pentru a contribui la conștientizarea violențelor asupra creștinilor și la comemorarea martirilor Brâncoveni. Vezi mai multe imagini pe site-ul oficial al Eparhiei.

Persecuțiile împotriva creștinilor s-au agravat în pandemie

La nivel mondial, tendințele de persecuție și oprimare a creștinismului au crescut în anul 2021, arată statisticile publicate de Organizația Open Doors. Conform acestora, aproximativ 360 de milioane de creștini suferă un grad mare de persecuție și discriminare în întreaga lume.

În perspectiva acestor numere, unul din șapte creștini, la nivel mondial, este victima persecuției și discriminării pentru credința în Hristos. Mai specific, unul din șase creștini în Africa, doi din cinci în Asia și unul din doisprezece in America Latină.

Este pentru al doilea an consecutiv în care fiecare țară aflată pe lista de urmărire a fost clasificată ca având un grad „foarte crescut” sau „extrem” de persecuție.

Cauzele sunt multiple și greu de izolat într-o singură categorie. Există o legătură strânsă între sursa persecuțiilor și statutul religios adoptat de regiunea sau țara respectivă.

În cifre, statisticile arată că aproximativ 5898 de creștini au fost uciși, 5110 de biserici au fost atacate, 6175 au fost lipsiți de libertate și 3829 de creștini au fost răpiți.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…