Pelerini şi ierarhi s-au rugat Sf. Nicolae la hramul Mănăstirii Măgura

Ierarhii care au liturghisit miercuri la Mănăstirea Măgura din judeţul Hunedoara, împreună cu pelerinii prezenţi, s-au rugat Sfântului Nicolae.

Aşezământul monahal are al doilea hram aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de minuni, din Mira în cetatea Bari din Italia, scrie site-ul oficial al Episcopiei Devei.

Soborul de ierarhi a fost format din Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

În predica rostită, Episcopul Andrei a evocat viața și minunile Sfântului Ierarh Nicolae şi a subliniat râvna sa în apărarea dreptei credințe la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, ţinut în anul 325.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a se închina la fragmente din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici.

Mănăstirea se află în satul Măgura, comuna Mărtinești, şi are o aşezare geografică deosebită, întrucât este construită pe un deal cu panoramă de unde se văd în jur Călanul, Deva și Simeria.

Foto Credit: Episcopia Devei şi Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…