Pelerini români la Sfântul Nectarie din insula Eghina

Basilica Travel

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte în data de 09 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Participanții la „Pelerinajul în Grecia la Sfântul Nectarie”, organizat de Agenția „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, au asistat astăzi, 09 noiembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată, cu prilejul hramului, în Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina. De asemenea, pelerinii au adus cinstire moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie, sfinte odoare aflate în incinta aşezământului monahal.

După Sfânta Liturghie, credincioşii români au luat parte la procesiunea cu moaștele Sfântului Nectarie pe străzile insulei Eghina. În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolitul de Ydra, Spetses și Eghina, a mulțumit pelerinilor români, veniți în număr foarte mare din întreaga țară, pentru jertfa lor și pentru evlavia arătată față de Sfântul Nectarie, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel.

Următoarele obiective ale pelerinajului sunt: Mănăstirea Nea Makri (unde se află moaștele Sfântului Efrem cel Nou), Biserica Sfântul Ioan Rusul din Insula Evia, Complexul Monastic Meteora și Mănăstirea Sfânta Paraschevi din Valea Tembi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente