Peste 170 de pelerini la Sfântul Nectarie în Insula Eghina

În perioada 7 – 12 noiembrie 2016, peste 170 de pelerini din întreaga țară, participă la un pelerinaj în Grecia, ce are ca punct central prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie din data de 9 noiembrie. După oficierea slujbei de binecuvântare a călătoriei în Catedrala Patriarhală, pelerinii au pornit spre Grecia, cu un popas duhovnicesc și de rugăciune la Mănăstirea Rila din Bulgaria, unde se află moaștele Sfântului Ioan de Rila.

A doua zi, în Salonic, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, unde sunt așezate spre închinare și moaștele Sfântului și au înălțat rugăciuni în Biserica Sfânta Sofia, Catedrala Mitropolitană, unde se află moaștele Sfântului Grigorie Palama și au vizitat Arcul lui Galeriu și Turnul Alb, simbol a orașului din secolul al XV-lea.

În a treia zi, va începe cu participarea la slujba închinată Sfântului Nectarie la Mănăstirea Sfânta Treime din Insula Eghina, unde pelerinii vor avea prilejul să se închine la moaștele Sfântului. De asemenea, în acest pelerinaj, participanții vor avea ocazia să se închine în Mănăstirea Nea Makri, unde se află moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Biserica Sfântul Ioan Rusul din Insula Evia, Complexul Monastic Meteora și Mănăstirea Sfânta Paraschevi din Valea Tembi.

Comentarii Facebook


Știri recente