Pelerini georgieni în vizită la Mănăstirea Antim

Un grup de 15 pelerini din Parohia „Sfântul Pantelimon” din Tbilisi, Georgia, se află în perioada 20 – 26 mai 2016 în pelerinaj, în România, la mai multe mănăstiri din Moldova, Bucovina şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

În primele zile, pelerinii însoţiţi de părintele paroh Gheorghe au vizitat Mănăstirile Bistriţa, Durău, Ceahlău, Sihăstria, Neamţ, Putna din Moldova şi Bucovina. Astăzi, pelerinii georgieni, însoţiţi şi de Excelenţa Sa, Domnul Giorgadze Ilia, Ambasadorul Georgiei în România, au participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica Mănăstirii Antim din Bucureşti, ocazie cu care, o parte dintre ei, au primit şi împărtăşirea cu Sfintele Taine după ce, în prealabil, s-au spovedit.

După Sfânta Liturghie, pelerinii au fost primiţi de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, în biblioteca Sfântului Sinod din incinta Mănăstirii Antim. Aici, Preasfinţia Sa le-a prezentat istoricul mănăstirii şi le-a vorbit despre activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, care în anul 2016 este comemorat în mod special în Patriarhia Română la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016).

În zilele următoare, grupul de pelerini vor vizita Mănăstirile Cernica, Pasărea, Căldăruşani şi Snagov din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente