Pelerini francezi în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, astăzi, 26 mai 2015, vizita unui grup de pelerini din regiunea franceză Nantes. Ei efectuează un pelerinaj la mănăstirile și bisericile din sudul României.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, le-a vorbit pelerinilor despre însemnătatea unui pelerinaj și le-a mulţumit pentru buna colaborarea cu parohia ortodoxă română din Nantes: „Dânşii ne oferă o capelă în care parohia ortodoxă române slujeşte la Nantes, însă această capelă este provizorie deoarece comunitatea ortodoxă română de acolo doreşte să îşi construiască o biserică, iar dânşii îi încurajează pe românii de acolo să construiască această biserică în stil fraco-român”.

Preafericitul Părinte Daniel a primit din partea grupului de pelerini un album de prezentare a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel din Nantes.

„Mulţumim pentru această carte foarte frumoasă. Ne va fi de folos pentru viitoarea catedrală pe care noi încercăm să o construim, aici, la Bucureşti, deoarece actuala catedrală este prea mică, iar această nouă catedrală are în proiectul arhitectural o sinteză între elemente bizantine în interior şi elemente occidentale în exterior”, a spus Preafericirea Sa.

La finalul vizitei, pelerinii francezi au primit din partea Patriarhului României un DVD realizat de TRINITAS TV intitulat Colina Bucuriei şi o iconiţă cu chipul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…