Pelerini francezi în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, astăzi, 26 mai 2015, vizita unui grup de pelerini din regiunea franceză Nantes. Ei efectuează un pelerinaj la mănăstirile și bisericile din sudul României.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, le-a vorbit pelerinilor despre însemnătatea unui pelerinaj și le-a mulţumit pentru buna colaborarea cu parohia ortodoxă română din Nantes: „Dânşii ne oferă o capelă în care parohia ortodoxă române slujeşte la Nantes, însă această capelă este provizorie deoarece comunitatea ortodoxă română de acolo doreşte să îşi construiască o biserică, iar dânşii îi încurajează pe românii de acolo să construiască această biserică în stil fraco-român”.

Preafericitul Părinte Daniel a primit din partea grupului de pelerini un album de prezentare a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel din Nantes.

„Mulţumim pentru această carte foarte frumoasă. Ne va fi de folos pentru viitoarea catedrală pe care noi încercăm să o construim, aici, la Bucureşti, deoarece actuala catedrală este prea mică, iar această nouă catedrală are în proiectul arhitectural o sinteză între elemente bizantine în interior şi elemente occidentale în exterior”, a spus Preafericirea Sa.

La finalul vizitei, pelerinii francezi au primit din partea Patriarhului României un DVD realizat de TRINITAS TV intitulat Colina Bucuriei şi o iconiţă cu chipul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…