Pelerini din România la Catedrala Episcopală din Giula – Ungaria

Un grup de pelerini de la două parohii din România: Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Călanul Vechi și Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Călan Strei Sângeorgiu”, aflat în pelerinaj la biserici și mânăstiri din părțile Aradului, a făcut un popas de suflet, sâmbătă, 17 martie 2012, și la Catedrala Episcopală din Giula (Ungaria), după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Cu acest prilej, grupul pelerinilor a participat la Sfânta Liturghie Arhierească și la slujba parastasului săvârșite în Catedrală de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan împreună cu Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici.

La sfârșitul slujirii liturgice, Preasfințitul Părinte Siluan le-a prezentat pelerinilor Catedrala Episcopală și datele importante legate de istoricul ei, de comunitatea românească din Giula, dar și de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, după care au vizitat Centrul Eparhial, în care sunt expuse și diferite tipărituri vechi, între care și Cazania lui Varlaam și alte obiecte de cult de la diferite parohii ale Episcopiei, dar și obiective importante din oraș, între care amintim vechea cetate a Giulei și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”.

Vizita credincioșilor de la cele două parohii aflate în jurisdicția Episcopiei Devei și Hunedoarei a adus multă bucurie în sufletele acestora și a constituit un frumos prilej de cunoaștere reciprocă și apropiere între români ortodocși aflați de cele două părți ale graniței.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…