Pelerini din Episcopia Giurgiului primiţi de Patriarhul Bulgariei

În această perioadă Biroul de Pelerinaje al Episcopiei Giurgiului organizează un pelerinaj la bisericile şi vestigiile din Grecia.

În debutul acestui pelerinaj, desfăşurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, grupul de pelerini, condus de Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie, Episcopul Giurgiului a fost primit în Sala Sinodală de Sanctitatea Sa Neofit, Patriarhul Bulgariei, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a transmis Sanctităţii Sale salutul frăţesc şi toate doririle de bine din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul vizitei, Sanctitatea Sa Neofit, Patriarhul Bulgariei, a amintit de momentele frumoase trăite în Episcopia Giurgiului, cu prilejul participării la evenimentele care au marcat viaţa duhovnicească a Eparhiei Giurgiului, pe vremea când păstorea Eparhia de Ruse în calitate de Mitropolit.

Cu acest prilej, Episcopul Giurgiului a oferit Sanctităţii Sale o icoană pictată pe sticlă a Sf. M. Mc. Gheorghe, monografia Catedralei Episcopale din Giurgiu şi Albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Sfinţenie, Veşnicie”. În continuare, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie s-a întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse şi cu Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Plovdiv cărora le-a oferit mai multe publicaţii apărute la editura eparhială. Grupul de pelerini din Episcopia Giurgiului a vizitat Catedrala Patriarhală „Sf. Alexandr Nevski” şi biserica românească „Sfânta Treime” unde slujeşte părintele Oprea Neluţu, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române în Bulgaria. Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a oferit părintelui paroh Oprea Neluţu un liturghier, un molitfelnic, un veşmânt preoţesc şi monografia Catedralei Episcopale din Giurgiu.

Următorul popas duhovnicesc a fost Mănăstirea Rila, unde pelerinii din eparhia noastră au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Părinte Evloghie, stareţul mănăstirii, căruia Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie i-a oferit mai multe publicaţii apărute la Editura Episcopiei Giurgiului, mulţumindu-i, în acelaşi timp, pentru primirea călduroasă.

Comentarii Facebook


Știri recente