Pelerinajul Floriilor la Timișoara

Sâmbătă 4 aprilie a.c. de la ora 17:00 la ora 18:00, s-a organizat îndătinatul pelerinaj al Floriilor care a pornit din faţa Operei Române din Timişoara, unde s-a rostit rugăciuni pentru eroii martiri ai Timişoarei şi ai neamului nostru românesc, pentru oraşul şi ţara noastră. La acest pelerinaj au participat grupuri de tineri şi de credincioşi din parohiile timişorene, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi.

Procesiunea Floriilor s-a încheiat la Catedrala mitropolitană, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, apoi a urmat slujba vecerniei cu litie, potrivit mitropolia-banatului.ro.

De asemenea, sâmbătă 4 aprilie a.c., în ajunul sărbătorii Floriilor, de la ora 12,30 la Muzeul Catedralei mitropolitane a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane ,,Lumina florilor de Paşti”, realizate de copii atelierului de pictură ,,Buna Vestire”, alături de copii şcolii Sfântul Antim Ivireanul şi grădiniţei ,,Troiţa”.Expoziţia este coordonată de Eva Kelemen şi Teodora Cîmpean.

Comentarii Facebook


Știri recente