Pelerinajul elevilor participanți la Olimpiada Națională de Religie

În Săptămâna Pătimirilor Domnului Iisus Hristos, participanții la Olimpiada Națională de Religie desfășurată în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, au mers astăzi, 9 aprilie 2015, într-un pelerinaj la cele mai reprezentative monumente istorice eclesiastice ale Eparhiei.

300 de elevi și peste 50 de cadre didactice au vizitat Biserica Domnească din Curtea de Argeș, Catedrala Arhiepiscopală și Paraclisul care adăpostește moaștele Sfintei Muceniţe Filoteea.

În ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adresat oaspeților un cuvânt de binecuvântare, mulțumindu-le că au ales disciplina Religie pentru olimpiadă. Tinerilor pelerini, precum și profesorilor însoțitori, le-a fost oferită masa de prânz de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

După ce s-au închinat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea, pelerinii au pornit spre mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul Antonești, spre Cetatea Poienari și Barajul Vidraru. Vineri, 10 aprilie 2015, va fi organizată festivitatea de premiere în municipiul Pitești.

Comentarii Facebook


Știri recente