Pelerinaj tradițional pe Muntele Mic

Episcopia Caransebeșului organizează cu prilejul Sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, 14 septembrie 2012., tradiționalul pelerinaj la Crucea ridicată pe Muntele Mic în memoria eroilor bănățeni. Această prăznuire, prin însemnătatea ei liturgică și prin solemnitatea manifestărilor desfășurate lângă crucea-monument ce străjuiește Caransebeșul și împrejurimile, reprezintă un reper duhovnicesc de mare importanță pentru întreg Banatul.

După cum ne informează episcopiacaransebesului.ro, sfintele slujbe vor fi oficiate de un sobor de Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, iar la aceste manifestări va participa și Brigada 18 Infanterie Banat care va aduce onoruri militare eroilor bănățeni jertfiți pentru libertatea și demnitatea noastră.

La orele dimineții Ierarhii și oficialitățile vor fi întâmpinați la troița de la intrarea în stațiunea Muntele Mic, apoi va urma o procesiune solemnă către Crucea de pe Muntele Mic. În altarul de vară, special amenajat pentru acest important eveniment, va fi săvârșită Sfânta Liturghie, iar la final se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor bănățeni. Manifestările se vor încheia, ca în fiecare an, cu depunerea de coroane la Crucea-monument și cu așteptata paradă militară.

Comentarii Facebook


Știri recente