Pelerinaj pentru copiii din Protopopiatul Săliște

Copiii implicați în taberele de pictură pe sticlă din Parohiile Gura Râului, Fântânele, Miercurea Sibiului și Apoldu de Jos au participat la sfârșitul săptămânii trecute la un pelerinaj la Mănăstirile Horezu, Cozia, Ostrov și Bistrița, informează „Ziarul Lumina”.

Pelerinajul a fost organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” din orașul Săliște și cu Protopopiatul Săliște. Copiii au fost însoțiți de preotul Nicolae Drăghici din Parohia Fântânele și au avut posibilitatea să afle mai multe despre arta brâncovenească. Taberele de pictură pe sticlă din parohiile aminte au avut în acest an tematică dedicată Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română.

„Elevii au realizat diferite icoane ale Sfinților Martiri Brâncoveni, pe care le-au expus în cadrul Simpozionului de la Sibiel din 6 august, eveniment dedicat împlinirii celor 300 de ani de la martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu, a celor patru fii ai săi și a sfetnicului Ianache. Prin acest pelerinaj am dorit să oferim copiilor posibilitatea să vadă în mod special principala ctitorie a domnitorului, Mănăstirea Horezu, și să afle mai multe despre arta din timpul său”, ne-a spus protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…