Pelerinaj la Mănăstirea Nera

Luni, 21 octombrie, beneficiarii Centrului Comunitar „Speranța în viitor” pentru persoane seropozitive, al Arhiepiscopiei Timișoarei, însoțiți de pr. Ștefan Șișu, coordonator al centrului, au realizat un pelerinaj la Mănăstirea Nera, din Episcopia Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”.

Aici au fost primiți cu bucurie de obștea de maici, condusă de monahia Dositea Constantin, stareța mănăstirii. Părintele Teofan Munteanu, duhovnicul mănăstirii, le-a vorbit pelerinilor despre specificul vieții monahale și activitățile pe care le desfășoară maicile în mănăstire.

De asemenea, au discutat despre plante, importanța lor pentru organism, un stil de viață sănătos împărțit între rugăciune, muncă și studiu, apoi au luat apoi masa într-o atmosferă duhovnicească. Totodată, pelerinii s-au închinat în biserica mănăstirii la sfintele moaște și au vizitat ansamblul de clădiri. La plecare fiecare pelerin a primit câte un dar din partea mănăstirii constând într-o carte, o cruce și produse naturiste. În partea a doua a zilei, aceștia s-au bucurat de o drumeție pe Cheile Nerei. Pentru mulți dintre pelerini a fost prima dată când au pășit într-o mănăstire, atmosfera duhovnicească de aici lăsând o amprenta vie în inima lor.

Comentarii Facebook


Știri recente