Pelerinaj în Ţara Haţegului

În Postul Adormirii Maicii Domnului un grup de pelerini de la Parohia Câlnic, Protopopiatul Reşiţa, au plecat într-un minunat pelerinaj în Ţara Haţegului, vara fiind un excelent anotimp pentru a călători. Prima oprire a fost la Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, fostă capitalăa Daciei romane, situl fiind situat la o distanţă de aproximativ 40 de km deSarmizegetusa Regia. Aici au fost vizitate Amfiteatrul, Forum novum, Aerarium-ul, etc.

După prezentarea unui scurt istoric călătoria a continuat spre oraşul Haţeg. Aici au vizitat Muzeul Ţării Haţegului ce adăposteşte o impresionată colecţie de artă populară, îndeosebi costume asemănătoare vechiului port dacic, care încă se mai foloseşte la zile de sărbători de locuitorii din împrejurimi.

Pelerinii au mers apoi la Mănăstirea Prislop unde au vizitat Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Teologul”, peştera Sfântului Ioan de la Prislop, un mare nevoitor din secolul al XVII-lea şi mormântul părintelui Arsenie Boca. În drumul de întoarcere spre casă au făcut un popas şi la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Densuş, după cum ne-a precizat Darius Herea.

„După obişnuita poză de grup am mulţumit Părintelui ceresc pentru frumoasa zi petrecută împreună, în care ne-am încărcat sufleteşte, pornind spre casă cu promisiunea că ori de câte ori timpul ne v-a permite, ne vom reîntoarce mereu la locurile străbune ce atestă originea şi credinţa înaintaşilor noştri”, a concluzionat părintele paroh Valentin Popovici, coordonatorul pelerinajului.

Comentarii Facebook


Știri recente