Pelerinaj | Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea” de la Biserica bucureșteană Mihai Vodă se află pentru a noua oară la Sibiu

Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea” de la Biserica „Mihai Vodă” din Capitală a fost dusă joi în Biserica „Sfântul Ioan Iacob” din Sibiu, unde va rămâne până duminică seara. Icoana se află pentru a noua oară în municipiul Sibiu.

Acest pelerinaj la fiecare început de an a devenit unul tradițional conform Părintelui Cătălin Dumitrean, parohul bisericii „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț” din Sibiu:

„De nouă ani se dezvoltă un adevărat pelerinaj la care participă zilnic mii de persoane aducând cinstire Maicii Domnului”, a spus părintele paroh.

„Există un frumos obicei: credincioșii care participă la pelerinaj citesc în Biserică, fiecare în particular, Paraclisul Maicii Domnului”, a declarat Părintele Cătălin Dumitrean pentru Radio Trinitas.


Icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea” a fost adusă la Biserica „Mihai Vodă” de la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon”- Rusikon din Sfântul Munte Athos și este pictată în maniera lui Rubliov.

Termenul de „Îndrumătoare” sau „Cea care arată calea” se referă la Maica Domnului care ne arată Calea mântuirii, indicând cu mâna dreaptă spre Fiul ei, Fiul lui Dumnezeu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente