Pelerinaj de Florii la Giurgiu

Sute de credincioşi au luat parte sâmbătă, 4 aprilie 2015, la tradiţionalul pelerinaj de Florii care s-a desfăşurat în mun. Giurgiu.

Pelerinajul a fost deschis de tineri, îmbracaţi în costume naţionale, care au purtat icoana intrării Domnului în Ierusalim, steaguri bisericeşti şi ripide, urmaţi de preoţii de la toate locaşurile de cult din oraş şi sutele de credincioşi care au ţinut în mâini ramuri de salcie. Toţi cei prezenţi la pelerinaj au intonat troparul praznicului Floriilor. Procesiunea, care a început în jurul orelor 16.30, s-a desfăşurat pe traseul, Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Schitul „Sf. Ier. Nicolae”, Biserica „Buna-Vestire” şi Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu. În continuare, toţi cei prezenţi au luat parte la Slujba Vecerniei cu Litia săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Catedrala Episcopală.

Chiriarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia duhovnicească a procesiunii din ajunul Floriilor, subliniind faptul că prin pelerinaj omul descoperă orizonturi noi, trăieşte o schimbare interioară şi are acces la transcendenţa sfinţitoare. Sensul participării la acest pelerinaj de Florii, a încheiat Preasfinţia Sa, este acela de a merge pe urmele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, ierarhul a oferit preoţilor slujitori câte o icoană cu scena Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, credincioşii prezenţi au primit pastorala Chiriarhului prilejuită de Praznicul Învierii Domnului şi iconiţe.

Comentarii Facebook


Știri recente