Pelerinaj de Florii în Dorohoi

În municipiul Dorohoi a avut loc, sâmbătă, 4 aprilie 2015, pelerinajul de Florii, o tradiţie deja pentru credincioşii din oraş. Pelerinajul a început la ora 13:00 cu oficierea slujbei Vecerniei la Biserica „Învierea Domnului“, mulţimea credincioşilor urmând apoi drumul cu ramuri de salcie în mâini până la catedrala din centrul oraşului ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului“, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

La începutul pelerinajului a fost sfinţită icoana Intrării în Ierusalim a Domnului, care a fost purtată ca semn de binecuvântare de către cei care deschideau calea celor 35 de preoţi din Protopopiatul Dorohoi, urmaţi fiind de aproximativ 300 de credincioşi. În drumul spre catedrală, s-a făcut o oprire în faţa Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc“, unde s-a rostit o ectenie de mulţumire. În timpul procesiunii s-au rostit ectenii de către preoţi, credincioşii au intonat atât Troparul Floriilor, cât şi alte imne specifice Postului Mare şi au fost împărţite icoane sfinţite atât celor care au luat parte la pelerinaj, cât şi celor care nu au avut posibilitatea de a se alătura acestuia.

Odată ajunşi la catedrala oraşului, s-a oficiat Acatistul învierii lui Lazăr de către preoţii prezenţi şi s-au citit rugăciunea pentru sfinţirea ramurilor de salcie, care au fost împărţite ulterior credincioşilor, şi rugăciunea de sfinţire a pelerinilor. În cuvântul de folos de la încheierea pelerinajului, părintele protopop Stelian Ciurciun a mulţumit credincioşilor pentru că au fost alături de Mântuitorul Hristos pe acest drum pe calea Ierusalimului ceresc, mulţumind şi echipajelor de poliţie şi jandarmi care au asigurat o bună desfăşurare a evenimentului.

Comentarii Facebook


Știri recente