Pelerinaj al „Tinerilor Icoanei“ la Mănăstirea Caraiman

Sâmbătă, 28 martie, şi duminică, 29 martie, 60 de tineri ai Organizaţiei „Tinerii Icoanei“ de la Biserica Icoanei din Bucureşti au participat la un pelerinaj la Mănăstirea Caraiman din judeţul Prahova, unde s-a desfăşurat proiectul catehetic „Împreună spre Cruce“, informează „Ziarul Lumina”.

Pr. Marcel Stavără, slujitor la Biserica Icoanei, a precizat: „Au fost două zile de rugăciune comună, un prilej de a intensifica relaţiile de prietenie şi de a reorganiza grupul de tineret printr-o primire călduroasă a nou-veniţilor. Această excursie şi-a propus o prezentare cât mai clară a activităţii «Tinerilor Icoanei», o distribuire a sarcinilor fiecărui membru spre o eficientizare a programelor în vederea unei mai bune integrări în Liga Tinerilor Ortodocşi din România, filiala Sector 2. Pelerinajul a avut şi clipe de odihnă, plimbări în natură, jocuri de şah, iar sâmbătă-seară, după cină, s-a desfăşurat seminarul «Eu, ceilalţi şi Biserica», în care au fost prezentate fundamentele dogmatice ale misiunii ortodoxe. Toţi participanţii au fost îndemnaţi să intervină cu răspunsuri concrete la năzuinţele, stările sufleteşti şi neliniştile altor tineri cu care intră în contact la şcoală sau la serviciu, cărora să le ofere şansa să redescopere, prin intermediul Bisericii, însemnătatea valorilor morale creştine pe care să le transpună în viaţa de zi cu zi. Seminarul a mai căutat să aducă în atenţia tinerilor responsabilitatea faţă de ceilalţi printr-o raportare la Hristos într-o relaţie de prietenie sinceră şi, totodată, să ofere posibilitatea evitării indiferenţei cotidiene din rândul unor tineri, indiferenţă născută fie de sărăcie, fie de metode-surogat de comunicare. Numai comunicarea cu Dumnezeu în rugăciune adâncă poate oferi tinerilor o comuniune sinceră şi transparentă, plecând de la o raportare responsabilă a fiecăruia pentru mântuirea aproapelui nostru“.

Punctul culminant al pelerinajului a constat în participarea la Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-au înălţat rugăciuni pentru puterea şi înţelepciunea care trebuie să-i însoţească pe misionarii creştin-ortodocşi în lucrarea de vestire a Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos printre tinerii zilelor noastre. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de membrii coralei Bisericii Icoanei.

Comentarii Facebook


Știri recente