Pelerin în România

Munți falnici, câmpii întinse și roditoare, plaje însorite, păduri imense, pășuni colorate. Pe toate ți le oferă România! Diversitatea formelor de relief, clima echilibrată, locurile pline de istorie, oamenii simpli și primitori fac din țara noastră o destinație din ce în ce mai dorită.

Tabloul acesta nu poate fi complet, însă, fără secularele locașuri sfinte. România este una dintre puținele țări care se poate mândri cu un număr mare de biserici și mănăstiri, multe dintre ele unicat în lume sau trecute în lista patrimoniului internațional. Nu poți să vizitezi România fără să intri măcar într-o biserică. Frumusețea și liniștea pe care ți le oferă sfintele locașuri le poți găsi în orice zonă a țării.

Pentru pelerinul care dorește să ajungă în Transilvania și în Maramureș oferta este una bogată: Mănăstirea Sinaia din stațiunea cu același nume, Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, Mănăstirea Recea din județul Mureș. Nu poate lipsi din lista obiectivelor religioase Mănăstirea Nicula, acolo unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Maramureșul îți oferă o adevărată lecție de credință și patriotism: biserici de lemn construite în stil tradițional, simple dar cu o puternică încărcătură duhovnicească și mereu pline de credincioși îmbrăcați în costumul popular. Dacă ajungi la mănăstirile Săpânța și Peri sau la Cimitirul Vesel de la Săpânța te vei convinge de acest lucru.

Din agenda pelerinului nu trebuie să lipsească nici catedralele eparhiale. Catedrala mitropolitană din Sibiu, dar și Catedrala arhiepiscopală din Alba-Iulia sunt biserici simbol pentru poporul nostru, locuri unde s-a scris istorie. Puteți vizita toate aceste obiective, și nu numai, prin intermediul Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române. Deplasarea este organizată în perioadele 4-8 august și 6-10 septembrie.

Mai multe detalii puteți afla accesând site-urile pelerinaj.ro și basilicatravel.ro. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București, Ploiești, Arad și Oradea. Adresele din Capitală sunt: Calea Victoriei, nr. 45, Strada Doamnei, nr. 20, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Str. Icoanei Nr. 12, Bd. I. C. Brătianu, nr. 12 , Calea Victoriei, Nr. 202 și Str. Stelian Mihale, Nr. 14. Centrul „Sfântul Ioan Iacob” din Ploiești se afla pe Strada Republicii, Nr. 171, Centrul „Sfântul Apostol Andrei” din Arad, pe Bdul. Revoluției, nr. 30, iar Centrul din Oradea, pe Strada Roman Ciorogariu, Nr. 8-10.

Comentarii Facebook


Știri recente