„Pelerin în Grecia și la Muntele Athos” – proiect catehetic la Moinești, județul Bacău

Din perioada Postului Mare și până pe 20 mai 2016, la catedrala cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sf. Ierarh Nicolae” din orașul Moinești, județul Bacău, se va desfășura un proiect catehetic sub sigla „Pelerin în Grecia și la Muntele Athos”.

Prin acest program se dorește  prezentarea vieții creștine autentice din aceste zone de referință ale lumii ortodoxe, după cum subliniază pr. Daniel-Ionel Marari, de la Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Proiectul va consta în susținerea unor cateheze, de obicei duminica după amiaza, imediat după oficierea Paraclisului Maicii Domnului. Părintele paroh Nelu Ciobanu alături de părintele Gheorghe Aniculoaie și de părintele Daniel Enea își vor ghida spiritual enoriașii în această călătorie virtuală cu implicații spirituale deosebite, dat fiind faptul că aceștia vor descoperi viața, trăirile și sfaturile sfinților descriși în prezentările video”, a mai adăugat părintele .

Cele șase cateheze vor avea o prezentare modernă  prin vizionarea de fiecare dată a câte unui film tematic, după care va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri. Temele care vor fi prezentate sunt: „La Sf. Apostol Tit în Creta, Sfinții din Atika -Sf. Efrem cel Nou și Sf. Porfirie, În Eghina la Sfântul Nectarie, Sfinții din Evia- Sf. Ioan Rusul, Sf. Partenie și  Cuviosul David, Între cer și pământ – Meteorele, precum și Sf. Paisie Aghioritul”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…