Pe drumul spre mântuire: Atelier de icoane și seară de rugăciune cu copiii dintr-un sat prahovean

Parohia prahoveană Posești și-a propus să apropie copiii de Biserică printr-o serie de activități dedicate rugăciunii. Parohul Alexandru Enache desfășoară proiectul Rugăciunea în viața mea, în care unul dintre principalii colaboratori este și preoteasa Ramona Elena Enache. Ea spune că preotul are în mâini drumul spre mântuire al copiilor.

În cadrul proiectului, copiii din parohie s-au întâlnit sâmbătă cu Părintele Ieromonah Hrisostom Iorgulescu de la Mănăstirea „Sfântul Nicolae – Sitaru” din județul Ilfov.

Copiii au discutat cu invitatul lor despre valoarea și importanța rugăciunii, acesta încurajându-i să stea de vorbă cu Dumnezeu.

Ieromonahul nu a venit cu mâna goală. El a dăruit pentru școala din sat 176 de manuale școlare, iar la final le-a oferit copiilor iconițe, pliante, dulciuri și băuturi răcoritoare.

Vineri copiii au participat și la un atelier de pictură de icoane pe sticlă. Ei au învățat de la pictorul Marius Adrian Dinulescu tehnicile de bază și au pictat propriile icoane.

Icoanele realizate de copii vor fi expuse în biserica Parohiei Posești până la sărbătoarea Învierii Domnului, după care fiecare își va lua acasă propria lucrare.

„La Parohia Posești derulăm proiectul Rugăciunea în viața mea și încercăm să apropiem tinerii de Biserică”, a explicat Părintele Paroh Alexandru Enache pentru Radio Trinitas.

Preoteasa Ramona Elena Enache, unul din principalii colaboratori ai parohiei în acest proiect, a declarat că a fost visul ei să lucreze cu copiii pentru a-i ține apropiați de Dumnezeu și de Biserică.

„Misiunea soției de preot este pe cât de grea, pe atât de frumoasă, pentru că preotul are în mâini sufletele enoriașilor și mai ales drumul spre mântuire al copiilor, care acum sunt din ce în ce mai atrași de ispitele lumești și cu greu mai regăsesc legătura cu Dumnezeu”, a declarat ea.

În colaborare cu profesorul de Religie Alexandru Petrescu, parohul va face și o vizită la școala locală, unde va discuta despre rugăciune cu elevii și îi va invita să vină la slujbe. O altă acțiune cu copiii va fi elaborarea de compuneri despre ajutorul primit de la Dumnezeu în urma rugăciunilor lor.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Sitaru

Întrebați de Radio Trinitas de ce se roagă, copiii au dat următoarele răspunsuri:

Eliza Veronela, 8 ani: Mă rog pentru că așa mă simt bine și este bine să te rogi.

Diana Ioana, 7 ani: Fiindcă vreau să le fie bine tuturor celor dragi și mai ales pentru mine și pentru toți verișorii

Lucas Antonio, 7 ani: Eu mă rog ca să ajut natura și ca să comunic cu Dumnezeu.

Antonio Gabriel, 9 ani: Eu mă rog pentru părinții mei și pentru familia mea, ca să le fie bine tot timpul.

Ana Maria, 15 ani: Rugăciunea este temelia noastră, prin care facem conexiune cu Dumnezeu și datorită ei putem să vorbim cu El. Mă rog pentru sănătatea mea și a familiei mei.

Proiectul Rugăciunea în viața mea este derulat de Parohia Posești în contextul  Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului în Patriarhia Română.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Sitaru

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente