Pe ce fapte bune puneți accent mai mare în timpul postului?

Am ajuns în ultima etapă a Concursului nostru dedicat tinerilor. Pentru că ne aflăm în această perioadă specială a Postului Nașterii Domnului, dorim să știm ce fapte bune accentuați în acest interval de timp.

Vă puteți înscrie la Concursul nostru #CuvântulLuiDumnezeuPtTineri prin inserarea unui comentariu unic la acest articol, până duminică, 25 decembrie 2016, ora 23:59, care să conțină răspunsul, nume şi prenume real, precum şi o adresă de e-mail validă.

Câștigătorul va fi anunţat pe www.basilica.ro la secţiunea Concursdar şi pe pagina oficială de facebook a Agenției de știri Basilica (facebook.com/basilica.ro).

***

Regulament și informații practice.

Comentarii Facebook

Comentarii recente
 1. Postul este, inainte de toate, o perioada de curatire atat trupeasca, dar mai ales sufleteasca. In timpul postului pun mai mult accent pe milostenie, care reprezinta o cheie spre Cer. Post binecuvantat in continuare si un Craciun plin de lumina, dar mai ales plin de dragoste pentru Hristos!

 2. Faptele bune pe care pun accent mai mare, cu precădere în perioada acestui post, sunt: milostenia, întrucât acest post poate fi numit pe drept cuvânt „Postul Milosteniei”, acest lucru confirmându-l și pericopele evanghelice din duminicile acestui post, rugăciunea pentru cei aflați în nevoie, întrajutorarea aproapelui și iubirea jertfelnică față de acesta ș. a.

 3. Ne aflam in postul Nasterii Domnului si stiu ca tocmai de aceea trebuie sa sporim numarul faptelor bune pe care le facem de obicei; cel putin eu, la fel ca si alti credinciosi, imi doresc sa fac cat mai multe fapte bune.
  Imi place sa ajut batranii ( de exemplu, sa ajut o batranica sa treaca strada; doamne care nu se pot ridica usor de la spovedit), copii neajutorati, sa le dau de mancare celor infometati, sa ii milostivesc cu un banut pe cei saraci si sa donez si cateva carti la centrele de orfani. Un ajutor destul de mic…

 4. În acest post, încerc să pun accent mai mult pe fapta milosteniei, întrucât postul acesta, pe drept cuvânt, poate fi supranumit „Postul Milosteniei”, acest lucru confirmându-l și pericopele evanghelice din duminicile parcurse, alte fapte ar fi constitute din rugăciunea pentru cei aflați în nevoie, întrajutorarea aproapelui și iubirea jertfelnică pentru acesta s.a.

 5. Postul Naşterii Domnului este,după părerea mea cel mai frumos post din cele patru mari posturi de peste an.Este cel mai frumos deoarece este unul de bucurie,ştiind că la capătul acestuia ne aşteapta naşterea Pruncului Iisus.Postul Crăciunului,la fel ca celelate,este menit să ne facă mai buni,mai darnici şi mai pasatori fața de semenii noştri.In post,pe lângă faptul ca încerc să mă infrânez de la păcate,imi place sa fac alți oameni fericiți.Bucuria de pe fețele lor mă gace să mă simt bine.Astfel ajut oamenii săraci şi bătrâni.
  Post binecuvântat si Sărbători cu pace si cu bucurie.Doamne ajută!

 6. Postul acesta am incercat sa ma rog mai mult, dar asa cum spune si Apostolul Iacov, „Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are?”, prin urmare am oferit cateva pachete cu alimente si haine unor familii mai putin norocoase din comunitate cu speranta ca vor avea parte de sarbatori mai fericite, dar in acelasi timp m-am rugat pentru toti cei care sunt in zilele acestea sunt in zone de conflict sa aiba parte de Pace.

  Sarbatori fericite cu Pace!

 7. In timpul postul incerc sa ofer si prezenta mea in faptele de milostenie care se intrevad.. fie ca este vorba de diferite donatii de bunuri care sunt coordonate de biserica fie de implicarea in actiuni de voluntariat. dorinta mea a fost mereu sa fiu in mijlocul acestor activitati, sa impart, sa vorbesc cu oamenii, sa ofer un zambet..

 8. In timpul postului incerc sa ajut batranii fara ajutor pentru a le aduce bucuria Nasterii Domnului.

 9. In timpul postului, chemarea iubirii milostive a lui Dumnezeu prin rugaciune si insotirea acesteia de milostenie sunt doua lucruri pe care le fac cu mai multa atentie. Acestea doua, in cele din urma dau masura postului.

 10. In timpul postului incerc sa fac fapte de milostenie,sa ma rog mai mult,sa intretin o atmosfera de pace in jurul meu.

Lasă un răspuns


Știri recente