Patru Întâistătători de Biserici Ortodoxe s-au întâlnit în Cipru

Patru Întâistătători de Biserici Ortodoxe s-au întâlnit joi în Cipru pentru a discuta teme interortodoxe de actualitate.

La invitația Arhiepiscopului Ciprului, la întâlnire au participat Patriarhii Teodor al Alexandriei, Ioan al Antiohiei și Teofil al Ierusalimului.

La finalul întâlnirii, Întâistătătorii ortodocși au semnat o declarație comună în care fac apel la restabilirea comuniunii euharistice între toate Bisericile Ortodoxe locale, pentru că aceasta „reprezintă deplinătatea Bisericii în Hristos Iisus”.

Patru Întâistătători de Biserici Ortodoxe locale s-au întâlnit în Cipru pentru a discuta probleme interortodoxe. Foto: Patriarhia Antiohiei

Întâistătătorii celor patru Biserici Autocefale și-au exprimat intenția de a continua acest tip de întâlniri și colaborări „pentru binele Bisericii”.

„Chiar dacă în Ortodoxie pot exista păreri diferite, Biserica Ortodoxă rămâne unită și strălucitoare prin Capul ei, Domnul și Dumnezeul nostru făcut Om, continuând cursul său mântuitor în lume”, se menționează în declarație.

Printre temele discutate se numără diferendul dintre Patriarhiile Ierusalimului și Antiohiei pe subiectul jurisdicției în Qatar, oferirea tomosului de autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului și răpirea celor doi mitropoliți de Alep.

Foto credit: Patriarhia Antiohiei

Comentarii Facebook


Știri recente