Patru ierarhi au slujit la Huta de sărbătoarea fiilor satului: În imagini

Patru ierarhi ai Bisericii noastre au slujit la Huta, jud. Cluj, cu ocazia sărbătorii fiilor satului.

Episcopul Sebastian, Episcopul Gurie, Episcopul vicar Emilian Crișanul şi Arhiereul vicar Nestor Hunedoreanul au oficiat duminică Sfânta Liturghie la altarul exterior al bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Huta.

© Episcopia Devei și Hunedoarei

Episcopul Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor s-a adresat celor prezenţi după citirea Sfintei Evanghelii şi le-a vorbit despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei.

Ierarhul i-a îndemnat să Îl păstreze pe Dumnezeu în inimă, punând în practică poruncile Lui mântuitoare, nu să-L respingă prin păcate și răutăți, asemenea gadarenilor.

Unul dintre fiii satului Huta este Preasfinţitul Părinte Gurie. Preasfinţia Sa le-a mulţumit pentru slujire, respectiv, participare, ierarhilor, preoților și credincioșilor.

© Episcopia Devei și Hunedoarei

În continuarea Sfintei Liturghii, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru mama Episcopului Gurie al Devei şi Hunedoarei, care a trecut în veşnicie în urmă cu doi ani.

Biserica din Huta a fost construită între anii 1970-1974. În urma lucrărilor efectuate la pictură, biserica a fost resfințită în 1991.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente