Patru ierarhi au liturghisit în ziua de hram la Biserica „Sfântul Haralambie” din Constanța | VIDEO

La Biserica „Sfântul Haralambie” din Constanţa a fost oficiată luni Sfânta Liturghie, în ziua hramului, de patru ierarhi.

Este vorba despre Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ciprian de Stara Zagora din Patriarhia Bulgariei, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

După slujbă, Arhiepiscopul Teodosie a prezentat virtuţile remarcabile ale sfântului care ocroteşte lăcaşul de cult din Constanţa.

Sfântul Mucenic Haralambie din Magnezia – Asia Mică a slujit lui Dumnezeu cu multă credinţă, cu jertfelnicie, cu post, cu rugăciune, şi-a ajutat semenii săi având grijă de cei săraci, de cei bolnavi, iar cu rugăciunile sale a vindecat pe mulţi bolnavi, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Modelul de mărturisire şi curaj al Sf. Sfinţit Mc. Haralambie este prezentat in extenso aici.

Credincioşii care au participat la hramul bisericii au avut posibilitatea să aducă cinstire Icoanei Maicii Domnului „Portărița” de la Parohia Rădășeni, jud. Suceava. Icoana va rămâne în biserică până în 12 februarie.

Au putut aduce cinstire şi moaștelor Sfântului Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe – Ismail, aduse din Episcopia Basarabiei de Sud. Racla cu sfintere moaște va rămâne în biserică până în 11 februarie.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente