Patru cadre medicale din Ocnița au fost distinse cu „Crucea Bălțeană”

Episcopul Antonie de Bălți a vizitat joi Spitalul Raional Ocniţa, unde a înmânat cadrelor medicale patru distincţii „Crucea Bălţeană” .

Distincţiile au fost acordate de Episcopia de Bălţi în contextul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, care este serbată în a treia duminică din iunie, informează Biroul de presă al eparhiei.

PS Antonie a mulţumit cadrelor medicale pentru jertfa lor şi dragostea arătată semenilor care trec pragul spitalului pentru a solicita ajutor medical, menţionând sacrificiul făcut de medici în timpul pandemiei.

Ierarhul a spus că slujitorii Episcopiei de Bălţi, în toată perioada de pandemie, au încercat să fie aproape de medici, făcând vizite la spitale şi înălţând rugăciuni pentru sănătatea tuturor lucrătorilor medicali şi a pacienţilor.

”Este plăcut când cineva observă munca medicilor

Domnul director Damian Guţu, unul dintre medicii decorați, a mulţumit pentru distincţii, menţionând „că este plăcut când cineva observă munca medicilor şi aduce mulţumiri”.

Directorul a mai spus că medicii de la IMSP Spitalul Raional Ocniţa în timpul pandemiei şi-au făcut cu cinste datoria, „acordând ajutor medical fiecărui pacient care s-a adresat după ajutor”.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente