Patriarhul Teofil al Ierusalimului efectuează o vizită oficială în Ungaria

Luni, 23 mai 2016, Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului şi al întregii Palestine, şi-a început vizita oficială în Ungaria, la invitaţia guvernului maghiar, anunţă jp-newsgate.info.

În această vizită, Patriarhul Ierusalimului este însoţit de Arhiepiscopul Aristarh de Konstantini şi Arhidiaconul Evloghie.

Luni dimineaţă, Patriarhul Ierusalimului a fost întâmpinat la aeroportul din Budapesta de Înaltpreasfinţitul Părinte Arsenie, Mitropolit de Austria şi Ungaria (Patriarhia Ecumenică), Zοltán Csallόközi, consilier al vice-premierului Ungariei, Dimitrios Giannakakis, Ambasadorul Greciei în Ungaria, şi alte personalităţi.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Patriarhul Teofil a oficiat o slujbă de mulţumire (Te Deum) în Paraclisul Patriarhiei Ecumenice cu hramurile Sfântul Ierotei şi Sfântul Ştefan, primul rege creştin al Ungariei. La sfârşitul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arsenie a făcut referire la dificultăţile prin care trece comunitatea grecească din Budapesta. La rândul său, Preafericitul Părinte Teofil a subliniat faptul că Biserica din Ţara Sfântă se roagă pentru comunitatea ortodoxă din Ungaria şi depăşirea problemelor pe care le întâmpină.

Marţi, 24 mai, Vice-premierul maghiar Zsolt Semjén s-a întâlnit în Budapesta cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului pentru a discuta situaţia comunităţilor creştine din Orient, informează Daily News Hungary.

În aceeaşi zi, Patriarhul Teofil s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Romano-catolic de Esztergom-Budapesta, Cardinalul Péter Erdő. De asemenea, Patriarhul Ierusalimului a vizitat Abaţia benedictină din Pannonhalma, unde s-a întâlnit cu abatele Asztrik Várszegi.

Comentarii Facebook


Știri recente