Patriarhul Teofil al Ierusalimului a ajuns în România pentru a participa la primul hram al Catedralei Naţionale

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a ajuns joi dimineaţă în România.

Aeronava care a adus delegaţia Patriarhiei Ierusalimului a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă în jurul orei 09:50.

În timpul vizitei din ţara noastră, Patriarhul Ierusalimului împreună cu Patriarhul Daniel vor oficia vineri Sfânta Liturghie la hramul secundar al Catedralei Naţionale, dedicat Sfântului Apostol Andrei.

A doua zi, cei doi Patriarhi vor participa şi la ceremoniile care vor avea loc la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naţionale a României şi Anului Centenar al Marii Uniri.

Programul complet poate fi vizualizat aici.

Cine este Patriarhul Ierusalimului

Patriarhul Ierusalimului s-a născut în Gargalianoi, Grecia, în anul 1952.

A fost ales membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ierusalimului în anul 2000, calitate în care a îndeplinit mai multe misiuni.

A fost hirotonit Arhiepiscop al Taborului în februarie 2005. În data de 9/22 august 2005 a fost ales Patriarh al Bisericii Ierusalimului şi întronizat în 9/22 noiembrie 2005, cu numele de Teofil al III-lea.

La invitaţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 24-27 octombrie 2014 Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a fost prezent la Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Ultima dată, Patriarhul Teofil al III-lea a vizitat Bucureștiul în 2014 de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, când a adus spre închinare un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

Catedrala Naţională, vis devenit realitate

Sfinţirea Catedralei Naţionale a avut loc duminica trecută şi a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel al României, în prezenţa a zeci de mii de oameni.

După oficierea Sfintei Liturghii, credincioşii au avut posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar al noii Catedrale, după un timp de aşteptare de mai multe ore datorită numărului mare al celor care au dorit să se închine.

De la orele 15:00 trecerea prin Sfântul Altar nu va mai fi permisă, deoarece este necesar un timp de pregătire a lăcaşului de cult pentru sărbătoarea hramului din ziua următoare.

Foto Credit: Public domain

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente