Patriarhul Teodor – Colindător la vârstnicii greci din Alexandria, de Anul Nou (VIDEO)

Patriarhul Teodor i-a vizitat de Anul Nou pe cei 20 de vârstnici care locuiesc în casa de bătrâni a Comunității elene din Alexandria, Egipt.

Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi a intonat colinde împreună cu vârstnicii, unii dintre ei, imobilizați la pat.


Preafericirea Sa și-a exprimat dragostea față de comunitatea elenă.

„Îi vom iubi mereu pe oamenii în vârstă din diaspora greacă, pentru că ne dau din speranța lor și aceasta este o moștenire grozavă pentru noi. Ne oferă puterea să continuăm”, a spus Patriarhul Teodor.

Patriarhul a fost însoțit de consulul general al Greciei la Alexandria, Athanasios Kotsionis. Aceștia au vizitat Casa de Asistență Greacă din Alexandria și s-au așezat la masă împreună cu bătrânii în ziua de Anul Nou.

În noaptea de Revelion, Patriarhul Alexandriei a binecuvântat și a tăiat vasilopita în prezența membrilor Comunității elene din Alexandria și a mulți credincioși vorbitori arabi. Foto credit: Orthodox Times

Patriarhul Alexandriei, Nikolaos Choreftakis, este originar din insula Creta. Datorită activităţilor sale misionare şi caracterului său, Preafericitul Părinte Teodor al II-lea este foarte iubit de credincioşii africani, greci şi arabi din Egipt şi din întreaga Africă.

Foto: captură YouTube

Comentarii Facebook


Știri recente