Patriarhul Serbiei vizitează Canada. Liturghie arhierească la mănăstirea ortodoxă din Milton

Sfânta Liturghie la Mănăstirea sârbeacă din Milton, Ontario

Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, întreprinde în prezent o vizită pastorală în Episcopia Ortodoxă Sârbă a Canadei.

Conform site-ului eparhiei, Primatul Bisericii Ortodoxe Sârbe se află în Canada în perioada 9-16 februarie 2017 ca urmare a invitaţiei Preasfinţitului Părinte Mitrofan, Episcopul Ortodox Sârb al Canadei.

Preafericitul Părinte Irineu a prezidat duminică Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Schimbarea la Faţă a Domnului a Mănăstirii sârbeşti din Milton, Ontario. Au concelebrat Episcopii Longhin de Noua Graceanica, Irineu al Americii de Est şi Mitrofan al Canadei.

Întrucât conform calendarului iulian (neîndreptat) în ziua de 12 februarie au fost sărbătoriţi Sfinţii Trei Ierarhi, Patriarhul Irineu a adresat un îndemn credincioşilor de a urma exemplul oferit de cei trei Dascăli ai Ortodoxiei. În cuvântul său, Patriarhul Serbiei a apreciat activitatea misionară şi pastorală a Episcopului Mitrofan.

După Sfânta Liturghie, Patriarhul Irineu a oficiat slujba de sfinţire a casei de oaspeţi a mănăstirii în urma lucrărilor de restaurare.

Vizita patriarhului sârb în Canada se va încheia joi, 16 februarie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente