Patriarhul României va sfinți biserica parohiei Progresul II din Capitală

Datorită faptului că în sudul Capitalei în ultima perioadă s-au construit multe imobile, pentru locuitorii cartierului Progresul din sectorul 5 al Capitalei s-a format o nouă parohie. Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta cimitirului Progresul va fi sfințită, mâine, 4 decembrie 2011, de către Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Cățoi Dumitru, parohul bisericii Sf. Gheorghe-Progresul din București a precizat pentru TRINITAS TV: „Biserica este realizată din bârnă de lemn, iar în exterior cu acest bricolaj de culoare albă. Pictura este încântătoare și sperăm ca musafirii noștri să constate acest lucru. Lăcașul de cult se află în incinta cimitirului și ne este de mare folos nu numai nouă ca parohie. După 10 ani avem bucuria să vă anunțăm că această lucrare va fi binecuvântată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 4 decembrie 2011, zi în care vă invităm să participați la sărbătoarea noastră”.

Pe locul actualei biserici a funcționat doar o capelă mortuară, Cimitirul Progresul aparținând Parohiei „Sfântul Gheorghe” de pe strada Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente